Den livsviktiga majsen!
Odlandet av majs har många faser och just nu är det skördetid . Skörden är inte så god eftersom
det regnat alldeles för mycket under det sista halvåret!
Växa och skördas. Torka några veckor.
Torka och åter torkas!
.
Vägas, packas o fraktas!
Ju större hushåll desto större utdelning naturligtvis.
.......................................................................................................
Sedan det roligaste av allt : Att ÄTA!
Varje person i detta land äter den livsviktiga majsen i form av :
Githeri/majs o böngryta eller Ugali/ hård fast gröt eller Ugi/ majsvälling.
När jag kom till Kenya trodde jag absolut att man också bakade bröd på
majsmjöl men det förekommer inte!
Githeri/Majs o Böngryta.
En av universitetskillarna, Meshack lagar mat på sitt rum på sin gasCoocker!
Tillagning av böngrytan till de skolelever som är med i det betalande
" lunch-programmet" på Hillschool. Vi har idag 11 elever som får äta sig
mätta, tack vare det!
UGI.
Här är det Ugi/majsvällingen som varenda unge är uppvuxen på i detta land!
Återigen foto från Hillschool där alla barnen från Barnbarnshemmet gått!
Ugali!
Ugali/den hårda majsgröten buren av Sirira
Vi vill framföra ETT STORT TACK till alla Er som på olika sätt bidragit
för att alla dessa ungar haft och har möjlighet att få äta sig mätta varje
dag!
Kommentarer
Trackback