Åter hos Sirirra och barnen 27 okt -11.

Lennart och jag landade förväntansfulla i Nairob den 2 okt men tyvärr blev jag efter 1 dygn sjuk. Blev akut inlagd på Nairobi Hospital för trombos (propp ) i höger ben så vi blev kvar i Nairobi 1 vecka.
Rehabiliteringen har tagit sin tid eftersom jag också fick tyfoid .
Lennart fick också malaria samt tyfoid och har medicinerat i flera omgångar. Vi är nu mer eller mindre återställda så allt går åt rätt håll .
Vi fick ett mycket uppskattat besök för ca 1 v. sedan då Sirira barnen (12 st ) gjorde" sjukbesök" hemma hos oss !!!
Det tillhör absolut traditionen att man besöker personer som är sjuka med ett besök och gärna en present när de är sjuka i Kenya. Så vi fick en stor bön och majs gryta. Mycket gott !!!


Både Lennart och jag har planerat flera ggr att besöka Sirira och barnen men pga av att vi ej mått bra samt otroligt kraftiga regn sista dgr så har det inte gått att få till och ens ta sig fram till Sirira.
Vi har också haft mycket förberedelser för den fullastade lastbil med 200 säckar majs och bönor som Lennart ska dela ut för Trosgnistans räkning. Hela Turkana området där Trosgnistan har mycket arbete har ju drabbats av den fruktansvärda torka som pågått sista månaderna  här ute. Lennart åkte till Turkana igår.

Här sken solen från en klarblå himmel så Ella och jag åkte då till Sirira. Laddade med munkar,saft och lite godis ! Det var helt fantastiskt att få träffa dom alla .....vilken gåva och välsignelse från Gud att vi har fått nåd att träffa dom och lära känna dom. Vi blev så otroligt väl mottagna och kännde oss såååå välkommnade !!!
En del av de större barnen var fortfarande i skolan ( trots att vi åkte därifrån så sent som 1830) men de flesta var ändå hemma.
Sirira är också en sån OTROLIGT skärpt dam !!! Hon är HELT fantastisk ska jag säga...får återkomme en annan gång omdet . Nu ser vi fram emot att hälsa på dom alla på söndag em.
Ella -24 år från Gästrike-Hammarby ska bo hos oss i 2 mån och vara/hjälpa till på Barnbarnshemmet. Kan bara säga att hon verkade att stormtrivas med barnen och var som "fisken i vattnet" när vi besökte dom. Tjejerna där visade henne vilkensäng hon ska sova i när hon sover över där nån helg !!!
Bananerna, Nappiagräset,spenaten,paprika,sötpotatisen, majs osv växer så det knakar - återkommer med foton. FANTASTISKT att se förvandlingen från bara totalt torr jord till bara gröda och att de bara kan gå utoch hämta grönsaker i sin egen trädgård !!

RSS 2.0