Sammanfattning över vad som är gjort hos Sirira maj - december 2013

Utbildning

-          Lennart och Venah har gått ut klass 8 i Hill-School.

-          Winfred har gått klart sin gymnasieutbildning

-          Dorkas har blivit klar med sin utbildning till frisör.

-          Bonaface och Wicliff har blivit klar med sin utbildning till bilmekaniker.

-          Studiebesök har gjorts till ett flertal yrkesskolor tillsammans med de barnbarn som funderar på att gå en yrkesutbildning. I samband med detta har också många träffar gjorts med barnbarnen för att diskutera deras framtid.

-          Skolavgifterna för 2014 har till vissa delar inbetalats.

Skolavgifterna och skolmaterialet samt övriga omkostnader i samband med skolgången har blivit mycket dyrare för varje elev. Det är också fler elever som går på yrkesskolor samt gymnasium jämfört med föregående år.

Plantering

Jordbruksarbetet har fortsatt som tidigare under ledning av Farmar-Kennedy. Man har varit självförsörjande till stora delar vad det gäller frukt och grönsaker. Dessutom har man kunnat sälja en del av skörden. Tomaterna har gett god avkastning då de odlas i växthuset och försäljningen har gett stor vinst.

Sjuk- och hälsovård

Sirira och barnbarnen har varit ovanligt friska förutom de vanliga förkylningarna samt malaria.

Allmänt

-          Mark har gift sig.

-          Kommittén har haft svårt att fungera då Sirira har haft svårt för att acceptera den då hon vill ha hand om allting själv vilket hon inte orkar med p.g.a. sin ålder.

-          Några av barnbarnen har varit involverade i tillverkningen av Siriras ängel.

-          Cathrine och Ester kommer att gå i samma skola f.o.m. januari 2014. Eftersom skolan ligger långt från Merufarm blir de dagliga resorna kostsamma. Därför har vi hyrt ett rum till dem i ett säkert bostadsområde som ligger i närheten av skolan. Rummet har utrustats med en våningssäng, madrasser och sängkläder. En liten begagnad liten soffa samt ett bord till. Kokplatta för matlagning, hinkar och balja m.m. Kostanden för det blev ca 2000 sek. Hyran är 150 sek/månad. Denna flytt innebär också ett led i deras personliga utveckling. Finns det behov för fler flickor hos Sirira att bo närmare staden kan de också flytta in i detta rum.

-          Målsättningen för det fortsatta arbetet är att alla barnbarnen ska få utbilda sig, få ett arbete samt flytta till eget boende och klara sig själv.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0