Åter i Kitale!

Ja, sedan en dryg vecka tillbaka är vi nu hemma i Kitale.Tyvärr har det varit otroligt krångligt att få igång dator, internet och telefoner och det har dessutom varit strömavbrott i flera timmar varje kväll...men idag fungerar alltsammans på en gång !
Redan andra dagen åkte vi hem till Sirira och alla barnbarnen. Glädjen var verkligen ömsesidig och vi mottogs med stor glädje och många kramar t.o.m. av de största grabbarna! Alla mådde bra och flera av dom hade verkligen vuxit och permanenta tänder hade vuxit ut istället för gluggar! Så roligt att se att tack vare mat och omvårdnad så strålade de av hälsa och glädje.
Extra mat hade vi köpt dagen så det var bara för Lennatr, Gabriel och mig att tränga ihop oss och njuta av ris, köttgryta, spenat och vitkåls stuvnungen, chapati o.s.v. Man sitter tätt när ca 35-40 personer sitter på ca 10-12 kvadratmeter! 
Vad som också var mycket imponerande var att se "shamban" d.v.s. alla bananträden med bananklasar snart färdiga att skörda, majsen - som är högre än mina 158,5 cm, samt alla grönsaker, potatis o.s.v.
Vi har naturligtvis foton på allt detta men återkommer under helgen med det samt en bättre rapport om det fantastiska arbete farmar-Kennidy gör hos Sirira.
Nu upptäckte jag att det är stöm avbrott igen så fortsättning följer där vi också får berätta att Gabriel (20 år) följde med oss från sverige och hit för att stanna ca en månad - jätteroligt för oss och för barnbarnshemmet dsom han redan besökt varje dag sen han kom.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0