Hönshus och kaniner.

 

Fr vän:Farmar-Kennidy,Athlin,David och Bonofas i full fart !

 

 

Imorse kom Bonofas, farmar- Kennidy, Davis samt Athlin hit för att ta reda på det fina hönshus vi fått av  våra grannar som snart lämnar Kenya.
Vi började med te och smörgås i vårt kök och sedan bar det av till grannarna med hammare och ”jembes”= hacka typ! Hönshuset skulle demonteras – helst i så stora bitar som möjligt för att göra det lättare/snabbare när det kommer till Sirira. Och detta gick lekande lätt, tog högst 1 timme. Allt lastades på Lenarts gamla Toyota och de var bara att lasta av hos Sirira!

Grannarna Meinhart och Stefany har varit till en fantastisk hjälp för oss genom att t.e.x. förvara ca 30 säckar majs och bönor när vi var i Sverige förra sommaren. Det gäller ju att köpa upp när priserna ligger lite lågt och sedan fick Kennidy,Mark och Emily hämta hos dom 1 /månad. Men det är också så mycket annat de har hjälpt oss med – bättre garannar kan vi nog aldrig få !!

De är en ung familj med två pojkar på 2 samt 7 år- Vi har firat jul, påsk och många födelsedagar tillsammans så det blir oerhört tomt när de snart flyttar tillbaka efter 3 års arbete här. De ger oss detta fina hönshus som gåva till Sirira som de ju också känner väl.

De har också haft kaniner i ca 2 år och det finns några stycken kvar som vi också ska få tillsammans med en stor bur. Kaninkött är ju mört och gott – fast kvinnor äter det i regel inte men män och pojkar älskar det möra köttet . Det r ju ett bra protein tillskott - det är 4 honor så vi ska nu försöka få tag i en hane så det kan bli mycket  ungar och mycket kött !! Men hönshuset ska upp först så kanin transporten blir nog först i mitten av nästa vecka.

Mycket spännande tycker vi !! Siriras har nu 8 hönor och en tupp men vi ska köpa flera innan vi far hem i slutet av april så de kan bli självförsörjande vad det gäller ägg !



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0