Månadsinköp på Sabuti grossistfirma.




Emily,Sabotis ägare och jag inne i affären.

Sedan ca 1 år tillbaka görs inköp var 4:e torsdag hos en mycket trevlig och jysst indier som Lennart och jag haft kontakt med sedan -96
Pengarna sätter vi in på hans konto och bokföring finns både på Saboti storen och hos oss eftersom kostnaden för tex. salt,socker,ris,olja/fett,tvål,tvättmedel,tändstickor,hygienartiklar som tandkräm osv oftast ligger runt 2500 kr per månad.
Kan nämna att 1 säck ris/25 kg köps in varje månad och likaså  35 kg socker och olja eller fett ca 15 kg/månad. Ca 50 tvålar som både kan användas till att tvätta kläder med och att tvätta sig själv med men även tvättmedel köps in då det ju är effektivare att kunna  lägga tex. skolskjortor och lakan i blöt och de därför är lättare tvätta.

Även grönsaker beställs av Ester som har sitt stånd inne på marknaden. Hon kommer med en stor säck full med lök,vitkål,sötpotatis,potatis och mycket annat.....Ester är en fantastiskt charmig,duktig och ärlig kvinna - vi handlar även hem till oss själva av henne och vi får alltid de bästa grönsakerna och frukterna !
En liten pick-up kommer så till Saboti storen och allt packas på och körs hem till Sirira och barnen.

Farmar-Kennidy väntar på att varorna bärs ut och packas.


Det är ju stora mängder av allt eftersom de också är så många hos Sirira så dessa inköp tar ca 3-4 timmar.

Majs samt bönor köps in på marknaden och det går åt minst 1 säck majs/vecka a 90 kg  d.v.s.4 säckar/månad till priset just nu av drygt 1000 kr/månad.
En säck bönor per månad a 90 kg för en kostnad av 450kr/månad. Priserna på detta ligger just nu bra men en stregning av priserna blir det alltid från april till november då den nya majsen och bönorna kan skördas. Priset på majs kan då nästan fördubblas och det ska vi försöka förhindra  - iallafall förhindra att vi får dubbla kostnader !!! Därför köpte vi idag på inrådan av farmar-Kennidy medel som ska hjälpa majsen att inte få angrepp ! Vi har inte köpt majsen än men ska ringa Lennart ikväll och ska kolla vad han tycker - han är ju Sverige just nu men kommer hit om drygt en vecka ....kanske får det vänta tills han kommer - lättare för mig !

Ester samt Godfrey vaktar i väntan på pickupen.

Säckarna har tagits på skottkärra till Sabuti storen.

Emil,Kennidy samt en "bärare" lastar på.


Mark och Kennidy på väg hem till Sirira med tung och välkommen last !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0