Lennart tillbaka !

 

Foto på lennart och mig dock inte i Mombasa!

 

Det har nu gått en tid sedan jag skrev sist och det beror på att jag fick skjuts till Nairobi för att möta Lennart den 20.3. och eftersom han klövat kor för fullt i 7 veckor i Sverige så behövde han verkligen sova ut på Florah guesthouse i Nairobi några nätter. Sedan bar det av till Mombasa några dagar.

Internet på hotellet i Mombasa fanns men det krånglade så mycket så mitt tålamod tröt verkligen – tyvärr har vi också haft problem här i Kitale med uppkoppling sedan vi kom hem – MEN vi ärinte dom enda som drabbas , så det är bara att härda ut. Idag tillbringade jag ca 2 timmar på Safaricom kontoret och det skulle fungera perfekt med uppkopplingen MEN det funkade inte alls när vi väl kom hem !!!

Vi hade sedan lång tid tillbaka planerat att tillbringa några nätter på ett mysigt hotell vid stranden av Indiska Oceanen och så blev det!! Underbart skönt faktiskt och vi njöt av fantastiskt väder,god mat,stranden och havet som hade en temperatur på +27 C.

Tillbringade sedan en natt i Nairobi där vi mötte svenska och norska vänner under en kväll…..så välsignat. Återresan med buss Nairobi – Kitale på 38 mil tog i vanlig ordning ca 8 timmar med Easy coatch men denna resa är så fin och de kör så bra – just denna busslinje.

Tack vare mobiltelefonin så är det ju så oerhört lätt att hålla kontakten med Sirira och barnen där.Vi ringer oftast Farmar-Kennidy eftersom han talar god engelska och tillbringar flera dgr i veckan hemma hos Sirira . De är endast 2-3 av de äldsta barnbarnen som har mobiler och att ringa Mark på marknaden är ett vågspel för det är så otroligt stojigt och rörigt så det är så gott som omöjligt att kunna tala med varandra.

Men meddelanden har gått fram så det är ändå underbart med dessa moderna kommunikations medel - vad gjorde vi innan ???

I Kenya är det dessutom mycket lätt och snabbt att skicka pengar till varandra via Mpesa - enda kravet är att man ska ha en registrerat telefon konto med egen pin kod och de har de flesta. Ett betydligt säkrare system än att ha för mycket pengar med sig under en resa här. Vi har använt oss av detta i säkert 4-5 år och aldrig haft några problem. Också mycket bra om en nödsituation dyker upp hos Sirira och man vet att pengarna når dom inom 30 minuter - nåt som vi absolut inte behövde utnyttja under denna semester eftersom allt fungerade så bra hos Sirira och barnen!!

 


 

 


 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0