Grannsämjan återställd.

 

Sedan några månader tillbaka har det varit problem med en del grann - familjer och deras söner runt Meru farm.

Killarna som är ca 17-19 år har på alla sätt försökt att trakassera och göra livet besvärligt för hela Sirira familjen. Tror att jag tidigare nämnt att ärendena anmäldes till ”chiefen” och det sedan blev polisanmälan men detta förde med sig att av en ”fjäder så blev det en hel höna”!! Mycket jobbigt faktiskt!

Flera samtal tillsammans med katolska kyrkan som ju äger marken hos Sirira har gått av stapeln och samarbete med personalen där: socialarbetare, rådgivare för rätt och fred och juridiskt ombud har varit mycket givande och naturligtvis var Sirira och de andra parterna samt representanter från vår mission Trosgnistan med. Själv var jag bara med på två av de fem mötena och det tog både tid och kraft!!

Pojkarna och deras föräldrar samt Sirira har nu kommit överens och idag skulle rättegången varit med Sirira drog tillbaka sin anmälan i morse – måste göras samma dag som rättegången.Vi är alla så tacksamma att alla parter kunde förlåta varandra och fortsätta och gå vidare – grann sämja är ju så viktigt, särskilt i denna lilla by där de lever – alla vet allt om alla!!! Och de kommer ju att fortsätta att vara grannar.

Avundsjukan kan vara ett stort problem här och alla är naturligtvis medvetna om att familjen får hjälp – går inte att smyga med någonting. Många andra familjer i byn är arbetslösa och många barn har avbruten skolgång p.g.a. obetalda skolavgifter och så vidare så en frustation finns ju hos många. Men vi är alla så tacksamma för utgången av det hela och Emily, rektorn samt farmar-Kennidy har också förutom katolska kyrkan varit ett otroligt stöd under denna lite tunga period. Fortsätt gärna att be att hela Sirira familjen ska få fortsätta att leva i denna lilla by – utan att det ska vara inbrottsförsök och avundsjuka !!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0