Ytterligare en bilmekaniker studerande.född -91
Wicliff avslutade till julen -11 den åtta åriga grundskolan, han har haft en del inlärningproblem och  därför gått om klass 7 samt 8 en gång. Slutbetygen var ej så lysande utan han blev precis godkänd och efter mycket övervägande så valde han starta en yrkes utbildning på 2 år.
Wicliff är en rar,öppen, praktisk och oerhört musikalisk kille - sjunger och dansar fantastiskt !
Han har som de andra lång våg till Kitale youth Teck. school men denna första termin får alla eleverna bo hemma för att se hur motiverade de är samt hur de trivs !
Om allt går som vi planerat så vore det toppen om både Bonofas , Dolcas samt Wycliff från och med nästa termin kan vara "boarders" d.v.s. bo, äta samt sova över på skolans logement. Kostnaden är inte mycket extra ...ca  400 kr/elev per år och de skulle ju på detta sätt slippa flera timmars dagligt gående eller cycklande till skolan. Dessutom både frukost, lunch och middag och möjlighet att läsa mera eftersom skolan har eletricitet! Men vi tar en dag i taget eller mera sanningsenligt en termin i taget!!
Skolan har som alla andra grundskolor, gymnasier tre terminer per år .. och kostnaden ligger på ca 2000kr/år per elev. Men möjligheten att få ett arbete efter denna utbildning är ganska stor...så vi ber verkligen till Gud att det ska leda till arbete för dom alla tre i framtiden!
En hel del måste inhandlas under första veckan : skoluniform ??, arbetskläder, skor med stål skydd, handskar,öron skydd, böcker, pennor osv .
Även han är så positiv och glad över att han får chansen att få ett yrke ......Gud är god !
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0