Yrkes utbildning !Dolcas född -94
Började i måndags på frisör skola och blir färdig frisör om 2 år. Hon är mycket hjälpsam och jobbar hårt med alla sysslor de har i hemmet. Lite blyg och tillbakadragen men oerhört rar och gullig - älskar att hålla på med hår !!
Hon gick ut grundskolan före jul och frisörskolan kräver inte att man måste ha gymnasie utbildning och Dolcas ville bli frisör så det var bara att sätta igång!

Resvägen till skolan är lång ...säkert 1 mil men hon får cyckel skjuts av Bonofas - det är ca 1 mil på gropig,dammig och slingrande - typ skogsväg till yrkes skolan - men inga problem !!lBonofas född -91.
Har varit "hemma" sedan han slutade grundskolan för ca 5 år sedan. En kille som det var rätt svårt att få " grepp om". Tillbakadragen, lugn och känslig på något sätt. Har varit till en stor hjälp vid all plantering och skötsel av landet hos Sirira.Men andra ord en praktisk kille.
Men med tiden har det mognat fram att han ville utbilda sig till bil mekaniker men att han inte trodde det var möjligt eftersom han ej hade gymnasie kompetens. Men det visade sig att det precis som i Dolcas fall var helt möjligt att få en yrkes utbildning utan gymnasiet !.
Han har sedan 1 månad tillbaka teori och praktik på Kitale Youth  Polytech. school - blir färdig om 2år. Lång resväg som sagt och även lång arbetstid - så det är från 06-1800 hemifrån.
Men det som är roligast att  se är att Bonofas har utvecklats och blivit så öppen,glad och säker i sitt uppträdande och han stormtrivs på utbildningen !!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0