Tvillingarna !




Här har vi de mycket söta, välsjungande och otroligt behagliga tvillingarna Winnifred och Mildred födda -95. I dagligt tal kallas de Winni och Minni! Vem som är vem kan det vara svårt att komma underfund med..även de övriga barnen hos Sirira har problem med detta.

Mildred går på Kitale Schools internat skola, andra årskursen. Hon hade ovanligt höga betyg från grundskolan och en av lärarna på Kitale school sponsrar henne nu för andra året - mycket ovanligt och vi står i stor tacksamhet till denna underbara kenyanska lärare ! Denna skola är en av de absolut bästa flickskolorna i Kitale eller den bästa faktiskt - därav mycket höga intagning poäng.

Winnis går tredje årskursen i St Michaels Top Station dag skola -gymn. Hennes stora dröm var att få flytta över till samma skola som sin tvillingsyster och hon gjorde intagningsprov i början av januari...det gick inte så bra så hon fortsätter nu på sin vanliga skola.
Men hon är ej ensam från Siriras att gå där utan de är faktiskt 4 tjejer som dagligen gör sällskap dit. Det är en blandad skola med både tjejer och killar .
Ligger ca 7 km från hemmet.
Fick just nu sms meddelande från Sirira : Varje elev måste imorgon gå till banken och betala in en extra avgift på ca 100 kr/elev  för en termin....vi har fyra elever där !!! Om de ej betalar blir de hemskickade tills de kan visa upp inbetalnings kvittot från banken !!! Men så är det bara. -
David eller Mark kommer förbi före 0800 imorgon  för att hämta pengar och ställa sig i bank kön sedan göra fotostatkopior på kvittot till oss och Sirira - skolan ska ha orginal kvittot ! Orginal kvittot får han sedan åka till skolan med på en " Picki-Picki = motorcyckel taxi eller "Boda-Boda" = cyckeltaxi men det kommer absolut att ordna sig, det gör det alltid men omständigt kan det vara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0