Farmar-Kennidy en underbar medarbetare.

Sol och åter sol har det varit i ca 10 veckor - varmt,torrt och dammigt !!!
Men i flera dagar har det nu kommit ordentliga tropiska regn här - vilket betyder att det snart är dags att plantera!!! Men det är otroligt vad man kan längta efter regn och verkligen glädjas åt att det kommer!!!
Marken runt Kitale är mycket bördig och natt tempraturen ligger ofta på ca + 15-17 och dagtid ca +20-25 C så klimatet är ju perfekt....både för att odla på och att leva i.
Ett stort problem varje år är att alla bönder i regel väntar med att göra inköp av planterings majs,bönor osv. Priserna sticker då i höjden och det är otroliga köer eller så får man ej tag i de goda kvaliterna som man önskar så...i år gjorde vi inköp av majs,bönor och gödning redan för 2 veckor sedan - underbart faktiskt.
Farmar Kennidy (som han kallas - för att ej blandas ihop med flera andra Kennidys) är också en mycket god,hårt arbetande och duktig jordbrukare. För 4 veckor sedan planterade han frön av tomater,paprika,sukuma och de har växt till sig ordentligt och ska nu planteras ut i landen.
Idag har vi träffats och flera andra frön har köpts in för bla. spenat och andra gröna järnrika grönsaker. Även medel mot svamp och insekter behövdes.


Kennidy är en man på ca 35-40 år - gift med Anette som är en rar och fin kvinna. Tillsammans har de 5 egna barn och så tar de hand om Kennidys systers 4 barn som bor hos dom sedan både systern och hennes man avlidit i Aids för ngr år sedan. Med andra ord är det 9 barn i familjen. Här med tre av de minsta barnen - resten var i skolan.
Kennidy har lika bra hand om växtligheten som han har med getter och med barn !! Vi är verkligen så tacksamma att vi har honom hos Sirira 4 dgr/vecka. Han är en mångsysslare så imorgon ska han sätta in ett nytt glas i fönstret.Automatiskt så blir han ju också ett mycket gott föredöme för alla pojkarna hos Sirira - han är ju den enda "vuxna" man som finns där.
Förra veckan hälsade vi på i hans eget hem som var enkelt men så fint och prydligt. Men han cycklar ca 24 km/dag - visserligen tor men långt har han till jobbet. I en affär idag såg jag ett ordentligt oranget regnställ med reflexer på - det köpte jag direkt eftersom regnperioden nu är på väg och det oftast regnar ordentligt när han ska cyckla hem och han var så tacksam att få detta regnställ.


Kennidy med nyfödda killingen hos Sirira för ca 2 månade sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0