Mark.


Mark 26 år är ett av de äldsta barnbarnen som bor hemma hos Sirira . Han är en klippa !!!

Finns inget annat uttryck för denna underbart rara, trofasta,ödmjuka, pålitliga och sympatiska kille!!!
Sedan ca 4 år tillbaka går han eller numera cyklar han på Lennarts cyckel de 7 km han har till sin arbetsplats på Kitale marknad.
Han arbetar där som sko försäljare av begagnade skor och har också förtroendet av sin chef att åka nattbussen till Nairobi den ena natten. Direkt efteråt göra inköp och packa ner skorna som han tar med till Kitale under nästa natts bussfärd tillbaka till KItale. Dagen därpå står han på marknaden och arbetar ca 12 timmar igen ....hårda bud med andra ord!!!
Han är alltid vänlig och rar och tar ett enormt ekonomiskt ansvar ..hans dags lön ligger på ca 8 kr/dag dvs en månadslön på ca 240 kr och han arbetar även lördagar - söndagar går han i kyrkan. Han har under alla år hjälpt Sirira på sin lilla lön med det som fattas - allt från fotogen,ved,grönsaker, medicin osv

Hans stora dröm är att ej behöva vara anställd utan att ha sin " egen affär eller stånd" på marknads platsen . Detta kostar ca 3000 kr att starta en egen rörelse med tillstånd, hyra en plats samt naturligtvis ha ett ordentligt lager av skor. Han försöker att spara 10 kr/vecka för att nå detta mål.

Vi har pratat Margareta, Lennart och jag om vi skulle kunna hjälpa honom att nå sina drömmar och att han förhoppningsvis på det sättet ska kunna få en ökad inkomst men vi vill gärna försöka ta reda på om det verkligen är lönsamt att vara egenföretagare eller ej. Men detta har vi misslyckats med hitintills ..men vi jobbar på det .




Återigen en bild på Mark i svart t-shirt tillsammans med Meshack vid "sitt skostånd" på marknaden.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0