Inköp av stolar,bord och kaniner !


 

Eftersom våra trevliga,  och hjälpsamma grannar Stefany och Meninhart tyvärr inom kort ska återvända till Österiket så har dom sålt ut sina  möbler. Vi passade på att köpa ett stort ordentligt matsalsbord och 8  tunga men hållbara köksstolar ,ett ordentligt skåp för förvaring och lite annat smått och gott.

Även den sista kaninburen (skåpet) flyttades tillsammans men kaninerna – kaninerna låg snällt på botten av en tvättkorg och allt gick mycket bra och en hel del hö fick vi samtidigt för dom att ha i botten av burarna.  Farmar Kennidy har ju reparetat baksidan av burarna så de är så fina och välskurade dessutom!

Det blev dock tre vändor med bilen och fulla lass för Lennart men väl framme hos Sirira bar dom in möblerna direkt och turades om att sitta på stolarna runt bordet …..Lennart sa att dom alla var överlyckliga för bordet och stolarna…..de har aldrig haft ett sånt möblemang tidigare och tyckte naturligtvis att det var ett ordentligt lyft!!

Sista huset på höger hand har stått tomt sen någon månad tillbaka eftersom Tom och Christin med barnen flyttade ut till Farmarhuset eller vakthuset – ligger längst bort på Sirira landet – ngr hundra meter bara. Deras gamla hus har nu reparerats lite bland annat med en ny ståldörr eftersom den gamla trädörren var så dålig så det faktiskt inte gick att fixa till den. Ståldörren kom på plats i lördags och därför kunde tjejerna som alla 8 sovit i ett rum innanför köket nu flytta in i detta hus

Det blir 4 tjejer i varje sovrum och ett ”studierum” med nya bordet, stolar och skåpet –allrummet !! Vi har länge tyckt att det har behövts ett rum där man kan gå undan och få läsa sina läxor ifred och dessutom ha en normal höjd på bordet – tidigare har de suttit dubbelvikta och skrivit. Så detta hoppas vi och tror att det ska bli väl använt.

Jag ska själv åka dit imorgon för att se hur fint det blivit. Ska då ta med två spetsgardin längder i vitt som man här spänner upp på väggarna för att få det ljusare och vackrare. Har tiggt spetsgardiner av släkt och vänner sista året i Sverige eftersom jag vet att det står högt i kurs här och dessutom så lätt att ta med i resväskan även på loppis hemma hittar man en hel del sådant.

Ska nu se om det går att lägga in lite bilder…lyckas ju tyvärr inte alltid men internet har ju nu fungerat bra sedan igår morse så jag har hopp!! Bonofas kommer snart på cykel hit för att frakta den sista kaninen av manligt kön till Sirira – vi ska dessutom ev få köpa en hane av några grannar till Sirira .

Men farmar Kennidy har full koll på om kaninerna är syskon och vilket kön de har – underbart att vi har honom!!

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0