Besöksdag på KitaleSchool 12/3-11

Träffar Mark och Winfred på Kitale school för att besöka Mildred. Vi får ”skriva in” oss innan vi får gå in på skolområdet. Väl där ska vi registreras som anhöriga till Mildred samt måste betala 300 ksh (30sek). Detta då alla föräldrar ska hjälpa till och betala målningen av den nya matsalsbyggnaden. Därefter får vi gå in i den byggnaden där det är massor av människor samlade och mycket varmt. Om man inte betalar så kan eleven bestraffas eller skickas hem från skolan. En av eleverna håller ett engagerat och medryckande tal, en kör sjunger sånger samt dansar. Sedan blir det tal av olika lärare och byggnaden invigs. Vi får efter några timmar träffa Mildred som berättar att hon trivs bra på skolan. Mildred berättade att hon behövde 1200 ksh(120 sek) till nästa helg då skolan ska åka till Nakuru nationalpark för att leva vildmarksliv under några dagar.

Winfred hade, tidigt i morse, promenerat hela vägen från Merufarm till skolan vilket verkligen är en lång väg att gå. Hon räknade med att stanna hos sin tvillingsyster till ca 16.00. Därefter skulle hon ta sig in till Kitale för att köpa en sweater till sig själv samt en till David. De måste ha den som gäller för St Michels skola. Hon fick också pengar till lunch och för att kunna ta en motorcykeltaxi hem när hon uträttat sina ärenden. Winfred önskar innerligt att få börja på Kitale school då hon verkligen saknar sin syster.

Sirira har idag skrivits ut från sjukhuset då hon mår mycket bättre. Hon hade lunginflamation samt malaria. Lillemor återkommer om närmare detaljer./ Margareta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0