KLART VATTEN!

Vi besökte Barnbarnshemmet i lördags, 12 februari tillsammans med Ingrid, en besökare från Uppsala. Vi hade med oss läsk och andazi till allas glädje. Kött, bröd och lite godsaker därtill. Alla barn var inte hemma då en del arbetar i stan och några går i skolan även på lördagar. Det var glädjande att se hur Sirira månade om att vi skulle lämna läsk o andazi till de som inte var hemma.

På gården hängde det massor av tvätt på tork. Atlin var i full färd med att stryka sin helveckade skoluniformskjol med ett kolstrykjärn. De tar nu vatten från brunnen till matlagning och tvätt men vågar inte dricka det. Vi ska be Kennedy om hjälp med att få vattnet testat för att se om det är drickbart. I dagsläget hämtar de dricksvatten från floden!!!!

Killarna visade oss hur de spelar någon sorts brädspel. Spelplanen bestod av en bit kartong där de ritat rutor, spelpjäserna var gamla kapsyler. De tycktes gilla detta spel och var riktigt duktiga på att utmana varandra.

Behoven är stora. Sirira hade tappat sin mobiltelefon i vattnet. Det behövdes pengar till skolavgifter för barnen som går i nursey school. Det kostar 20 sek/månad och elev.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0