Fredagsmys med Linnea o Frida.




Fredagen den 18 februari gjordes en hel del inköp till Barnbarnshemmet. Det var så att Kennedy byggt färdigt två garderober/skåp. Till dem inköptes plastbackar för att barnen där ska kunna lägga in sina kläder. Vi köpte 25 backar så att de även ska kunna ha som förvaring under sängarna. Klädhängare köptes också samt en del andra förvaringsboxar. Kennedy ordnade med en pick-up och det var ett stort lass som kördes iväg från Suam, affären där inköpen gjordes. Lillemor och jag åkte tillsammans med Linnéa och Frida ut till Siriras sen eftermiddag. Vi hade då med kläder som tjejerna haft med sig från Sverige. De hade även med sig lego, pärlor, kritor, ritblock, mjukisdjur, godis, läskedryck m.m. m.m. Allt till barnens stora glädje! Killarna var väldigt duktiga på att bygga med legot.

Vid 19-tiden bjöds det på kvällsmat som bestod av cowpeas (typ spenat), vitkålsgryta, ugali, ris, potatis samt fisk som de köpt på marknaden i närheten av där de bor. Sirira bjöd mig på en stor skål med geteria (bönor o majs) då hon vet att jag tycker om det. Samvaron var god inne i pojkarnas ”vardagsrum” där vi alla fick plats. Lille Alexander, 2 månader gammal gick från famn till famn. Det syntes verkligen att flickorna gillade att ta hand om honom. Mörkret lägrade sig. Fotogenlampor lyste upp inne i rummet. Det bjöds senare på läsk och godisklubbor. Barnen sjöng, vi lärde varandra att räkna på swahili respektive svenska. Ramsan Knut knöt en knut……… koms ihåg sedan Alexander var där. Kvällen avslutades vid 21-tiden med sång och bön innan vi begav oss hemåt. Det var en mycket trevlig kväll då vi kom varandra lite närmare in på livet. /Margareta

Kommentarer
Postat av: Gitt

Hej! Så roligt att följa med er blogg och läsa om allt som ni gör. Ni är fantastiska. Guldstjärnor till er. Gud välsigne er för allt som ni gör. Sköt om er. Kramar från Åland.

2011-03-03 @ 20:12:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0