Fortsatta förberedelser

I fredags den 4/2 gjorde Mildred den medicinska kontrollen inför skolstarten. Vi träffades senare på stan. Det visade sig att vi ej behövde köpa alla de saker som hon måste ha med sig till bordingskolan då hennes sponsor skulle ordna med det. Det var en stor sten som föll från våra axlar när det beskedet kom. Tack Gode Gud för det. Felix har kommit in på St Josefs boarding school och kommer att börja där på tisdag. Förberedelser för det görs i början av nästa vecka.

Vi handlade ved, majs o bönor, grönsaker, 6 kg kött m.m. m.m. Det är nu svårare att köra hem dessa saker då Lennart är tillbaka i Sverige och ingen av oss som nu är här vill köra den gröna bilen. Tack och lov att Alexander är kvar och kunde visa oss var majs o bönor brukar inhandlas samt även var veden köps. Lillemor ordnade så att vi kunde hyra en pick-up och veden lastades på. Ester, grönsaksförsäljerskan kom till Sabotis Wholesale, där vi inhandlat torrvarorna, med de beställda grönsakerna och potatis. Majs o böner levererades även dit. Alltsammans lastades på flaket och Mildred samt Mark åkte med bilen hem till Sirira. Det är tur att det mesta går att ordna på ett enkelt och smidigt sätt här i Kenya.

Lillemors hemhjälp, Rose har bakat 4 tårtbottnar inför morgondagens avskedskalas för Alexander på BB-hemmet.   Diverse andra förberedelser har gjorts tillsammans med Mark. Allt detta gjorde att vi åter hade en heldag på stan.

/Margareta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0