Vecka 48, 2011

Den senaste veckan har varit turbulent för oss här i Kitale. Detta då Ella hastigt insjuknade i måndags, 28/11-11 och genomgick en akutoperation samma kväll. Allt har gått bra och Ella kom hem från sjukhuset i lördags eftermiddag.

Det har regnat en hel del vilket gör framkomligheten på vägarna svår. Det har även varit många strömavbrott.

Jag har varit till Merufarm och besökt Sirira och barnbarnen några gånger. Alla mår bra där förutom de vanliga förkylningarna. Just nu har Sirira besök av 5 barnbarn som vanligtvis bor hemma hos sin mor på andra sidan stan.

I tisdags, d. 29/11-11 var Lennart och hämtade hem getterna. Båda getterna är dräktiga och den första nerdkomsten beräknas i januari 2012 och den andra i april. Gethuset är färdigbyggt och getterna såg ut att trivas när jag besökte dem.



Farmar-Kennedy har god hjälp av de äldre pojkarna samt några av deras vänner med jordbruket. De har hackat upp en jordbit och satt all potatis. De har även sått morots-, rödbets- och tomatfrön.

På eget initiativ har man dragit bort all växtlighet som gav ett insynsskydd från vägen. Staketet består nu endast av träpålar samt taggtråd. Vi har försökt att komma underfund om hur vi bäst skall lösa detta. Man kan antingen sätta upp plank, plåt och/eller någon form av taggig buske.



Efter mycket funderande kom vi fram till att köpa 350 plantor av en taggig buske och påbörja planteringen omgående med tanke på att det fortfarande regnar en hel del. Men så kom nästa bekymmer: getter och kor som passerar längs vägen kommer att äta upp plantorna. Så nu håller Lennart på att med hjälp av Kennedy att köpa något slags nät för att täcka de nyplanterade plantorna med.



Bönorna har skördats. Cathrine är i full färd med att ta rätt på skörden.
Hon slår, med hjälp av en käpp, på bönorna så att de kommer ut ur skidan.


Även de mindre barnen hjälper till och finner stor glädje i det.



Orensade bönor.


Cathrine tog sedan en tom majssäck och lade bönor på den och lät de
falla ner i kärlet. Det verkade vara ett effektivt sätt att få bort skräpet./Margareta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0