Vi-skogen


Hezekiel från Vi-skogen tillsammans med Farmer-Kennedy som
ansvarar för planteringen på Merufarm.  Lennart Berglund har byggt
det hus som vi skymtar i bakgrunden.

Vi träffades på Vi-skogen onsdag morgon för att hämta de plantor som de skulle ge till Sirira. Hezekiel tog emot oss och visade oss runt och informerade om hur de olika plantorna skulle sättas. Problemet just nu är att det inte har regnat på länge. I köksträdgården kan vi inte plantera förrän regnet kommer. En del träd går att plantera i nuläget men Hezekile rådde oss att börja med att gräva gropar för plantorna och invänta regnet.Farmar-Kennedy plockar fram ved som vi ska köpa.

Vi-skogen säljer också ved. Vi köpte ett lass ved för 1500 ksh. När det var lastat på bilflaket lastades plantorna på och vi var redo för att åka till Merufarm. Hezekiel följde med för att där åter ge oss instruktioner. Farmar-Kennedy hade cykeln med sig varför den lastades överst på vedhögen och Farmar-Kennedy satte sig också på flaket.


Klara för avfärd till Merufarm.

Så körde vi iväg men kom inte utanför Vi-skogens område innan bilen stannade pga bensinbrist. Chauffören lyckades på något vis pumpa så att bilen gick att starta och vi körde i hast samt tutandes på all annan trafik till en bensinstation. Där tankade vi och luft fylldes i däcken. Därefter fortsatte färden till Merufarm. Det var mycket vingligt och kändes osäkert pga den tunga lasten och hastigheten som bilen framfördes i. Men vi kom lyckligt och väl till Merufarm. Glädjen blev stor över veden samt plantorna. Det som slog mig var att de mindre barnen kände igen plantorna och konstaterade att här är det avocado, det här är mapera o.s.v.


Avlastning på Merufarm.

Det har varit fantastiskt att uppleva den välvillighet som Vi-skogens personal gett oss. De pratar mycket gott om all hjälp som Sverige har gett Kenya genom bl a trädplanteringen. /MargaretaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0