Arbete på olika nivåer.

De senaste fyra dagarna har jag varit till Merufarm. På onsdag och torsdag åkte jag dit för att umgås med de som var hemmavid. Hill School stängde för terminen i går, fredag men några av eleverna var hemma antingen onsdag eller torsdag. Phylis fortsätter att virka och är mycket idog med det, Benta kommer inte långt efter och hon utstrålar GLÄDJE när hon sitter där med sin virkning. Så är det ju Cathrine som verkligen kan virka och som har tagit sig an ett större projekt. Vi prövade också på att göra en garnboll med hjälp av två runda, små kartongbitar som vi fyllde med garn. Förvåningen var stor när jag klippte i garnet, tog bort kartongbitarna och knöt till så att bollen formade sig.

Jag köpte flätade plastväskor på Marknaden för 8 – 18 sek styck åt dem för att ha virkgarnet i. Nu är de så rädda om väskorna att de inte vill ställa ner dem på marken!!!! Syftet med väskorna var ju att de skulle ha lättare för att inte smutsa ner garnet.

Det nygjorda diskstället har tagits i bruk och underlättar diskningen. Igår, fredag var det stortvätt på gång. Tack och lov att många delar på arbetet. Fönsterputsningen har också kommit igång. En del av gardinupphängningarna är på plats så nu fattas bara gardinerna. Judith har sytt dem färdiga men vi måste köpa tyg till ytterligare några fönster. Så har jag kollat på galon till soffkuddarna. Tjejerna önskade sig mörkgrönt men jag har bara hittat grå, brun och vit galon.

 

Sheila och Zena i diskartagen!

Vena hade ett helt igensvullet vänsteröga och hade haft det sedan i tisdags. Så igår, fredag liftade vi med Lennart in till stan för att gå till ögonläkaren. Phylis följde med som moraliskt stöd. Väl framme hos doktorn så satt han i väntrummet och läste tidningen. Vi fick komma in på undersökning direkt. Syntest gjordes, ögonen kollades både med hjälp av en vanlig ficklampa och med ett oftalmoskop. Hans diagnos löd: staffylocockinfektion. Behandlingen blev att tvätta ögat samt massera med varmt vatten 3 ggr dagligen, ögondroppar samt 2 olika slags mediciner därtill. Medicinen fick vi köpa av läkaren. Om allt går som det ska så kommer en stor förbättring att ha skett inom 3 dagar. Vi hade tur och fick lift med Lennart tillbaka till Merufarm så inom ett par timmar hade vi avklarat detta läkarbesök. Vi hann även med att köpa chapati så när vi kom hem fick alla te samt chapati. Det är något som de uppskattar mycket. När Sirira kom in för att servera te så påpekade hon speciellt till mig att hon inte hade någon tekanna att servera teet ur.

Christine och Bonface i full färd med att så bönor och majs.

Lördag var det dags för sista lasset med kodynga. När vi kom dit på morgonen så var de i full färd med att plantera majs och bönor.Sirira hade sagt till att det skulle odlas majs på hela landet så Farmar-Kennedy vågade inte göra annat än hon sagt. Vår planering, tillsammans med personal från Vi-skogen var ju att de också skulle anlägga en köksträdgård på ½ acer. Dessutom några rader Suspania och Caliandra mellan majsodlingen och köksträdgården för att få skugga samt jordförbättring. Så vi fick prata tillsammans med Sirira och bereda plats för köksträdgården. Det är mycket vanligt att man här i Kenya vill odla majs på all mark man har./Margareta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0