Besök hos ögonläkare

I onsdags råkade Samson, 10 år ut för en olycka. Han stod för nära brunnsveven när vatten hinkades upp och träffades av veven över höger öga. I går, torsdag var ögat fortfarande igensvullet och han hade dubbelseende. Därför tog vi honom med till ögonläkaren i Kitale. Atline, Phylis och Damaris följde också med som stöd för honom så det var en fullpackad bil som åkte iväg då även rektor Kenneth följde med till stan.

Damaris, Phylis, Atline och SAmson i väntan på att ögonläkaren ska komma till sin mottagning.

Ögonläkaren undersökte Samson och konstaterade att han bl a behövde antiinflammatorisk medicin i tablettform samt ögondroppar. Precis som ordinationen var till Vena så ska ögat baddas med varmt vatten och masseras ett par gånger per dag. Venas öga är idag helt bra. Denna ögonläkare är en mycket kunnig och sympatisk man som uttrycker sin tacksamhet för vad vi gör för dessa barn. Han säger till dem att alla  får inte en sådan här chans och att det är viktigt att ta vara på den samt att sköta skolarbetet på bästa sätt.

Undersökning av ögat. Atline tittar på.

 

Ögondroppar ges.

 

Vi hann också med ett besök på Iroko där barnen fick  Fanta samt var sin halva portion chips. Därefter åkte de hem på två motorcyklar./Margareta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0