En julhelg vi aldrig glömmer !

God fortsättning och Ett Gott Välsignat Nytt År !

Förberedelserna inför denna julhelg var defenitivt mycket annorlunda mot tidigare i vårt liv ! Visserligen handlar man ju hem mycket mat och julklappar även i Sverige med detta blev så oerhört mycket mera !
Köket samt förråd/sovrum blev ju klart några dagar före jul.
Därför beställde vi vånings sängar hos snickarn ( det går ju ej att fara till Ikea inte ), köpte madrasser , filtar samt packade upp flera av de " paket " som vi skickat ut med containern i slutet av september innan vi åkte. Det fanns både lakan , handdukar , sovtäcken och kläder som det var fantastiskt roligt att få packa upp och dela ut !! Containern kom hit lagom till jul.Vi har ju fått hjälp av " Biståndscenter " i Sandviken med transport kostnaden samt kläder  och av Erikshjälpen i Bollnäs med de vacum paketerade paketen a 40 kg st och även av dom kläder, lakan och handukar. Av vänner och bekanta har vi också fått massor av kläder !
Vi hade minst 400 kg kläder , lakan , fotbollar , skor ,leksaker osv i denna container. Allt kommer till andvändning här !!!

Alexander , Lennart och jag var dit bjudna på juldagen - vilket är den dag man firar här ( ej julafton.)
Men dagen innan dvs julafton åkte Alexander och Lennart dit med julmaten , sängarna - som ju skulle monteras upp , madrasser , lakan och handukar samt ett set med kläder och underkläder så att alla kunde få klä sig i rena nya kläder på juldags morgonen !

Någon skinka vankades inte men Sirira hade önskat sig kött , ris , vetemjöl ( som man bakar chapati med ) vitt franskbröd och sylt och mycket annat.

Vi dekorerade med blanka girlanger i starka färger och enligt Alexander så gick ett " sus " igenom rummet bland de minsta barnen som troligen inte hade sett något liknande i sitt liv !!! Det blåstes ballonger så det stod härliga till och ALLA hjälpte till för att få det julfint !!

Även flera affisher sattes upp - tidigare har dom bara haft dagstidnings pappper uppsatta.
På juldagen blev vi bjudna på mat - jättegod köttgryta med potatsi ,ris och chapati. Samt min älsklingsrätt halvstuvad vitkål med curry !!

Vi delade ut de 36 små paketen som  Alex hade slagit in. För killarna - plastbilar. Tjejerna -hårspännen och hårband. De större tjejerna fick underkjolar och BH-n. ( Något de måste bära i de högre klasserna på skoltid .)
Killarna var det som alltid svårare att hitta något till men vi hittade jättefina kepsar på marknaden  så de större fick en var! Alla fick också en kam med spegel .

Varje hus har s.a.s. ett vardagsrum där det  finns angränsande små/sovrum. Tjejerna äter i det ena , killarna i ett och Sirira med de minsta barnen i ett annat.

Det var framförallt de rummen vi pyntade till jul. Vi hade också köpt en väggklocka till varje vardagsrum . Mycket uppskattat !!

Glädjen stod högt när filtarna skulle delas ut av Alle. Alla skrek i mun på varandra om vad som skulle tillhöra tjejerna eller killarna !! Såg ett tag ut som om alla färger var " tjej " färg men det hela slutade med att allt blev rättvist utdelat . Men vi kan ändå konstatera att rosa är defenitivt en tjej färg  -  här i Afrika !!

Vi drack sedan massor av läsk ,  kex , popcorn och en del godis.
Som avslutning fick vi sitta och se på när alla barnen spelade vollyboll tillsammans med Alle. Ett helt gäng hoppade också hopprep och lekte med sina bilar !! Allt hade de ju fått i julklapp och dessutom har nog de flesta av dessa barn aldrig fått en julklapp eller leksak tidigare i sina liv!!

Vi tackar verkligen Gud för hans stora omsorg om dessa barn!
Att så många människor känner sig manade att hjälpa dom och att vi har fått förtroendet både av Gud och Er att bidraga till deras hjälp!!

Vi håller nu på med flera säng inköp och en vånings säng står ute på vår pickup och ska tillsammans med mycket annat dit till nyårs firandet som här sker på nyårsdagen ! Ska berätta en annan gång om säng situationen!

Gud välsigne Er alla Lillemor och Lennart

Kommentarer
Postat av: Christine

Jag kan förstå och känna glädjen men skulle gärna varit med Er på detta julfirande. Det blir säkert en lika fin upplevelse för och alla barna på Nyårsdagen.

God Fortsättning och Gott Nytt År till Er och alla barnen samt Mormor/Farmor

2010-12-30 @ 10:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0