Vidare efter avklarad yrkesutbildning!

Dorcas, Bonaface och Wickliff är nu färdiga med sina respektive yrkesutbildningar och vägen ut i vuxenlivet har börjat. Efter det att man har fått sin examen så måste man skaffa sig en arbetsplats där man till att börja med går som praktikant i tre - sex månader. Under den tiden får man betala en summa pengar för att få arbeta där. Därefter kan man bli anställd och få lön.
 
De har alla  fått "anställning" i Kitale. Dorcas började måndagen den 27 januari på en frisörsalong och hon får betala 3000 ksh/månad för det vilket motsvarar ca 275 sek. Bonaface och Wickliff har redan börjat hos Allan som har en bilmekanikerverkstad där de gjorde praktik under utbildningstiden. För  Bonaface
och Wicliff betalar vi inget på "Allans Garage" men däremot betalar vi ca 10 kr/dag för dem båda och Allan ser då till att de varje dag får en ordentlig lunch. Detsamma gäller Dorcas som behöver ca 5 kr/dag för att äta en enkel lunch ffrån något stånd i närheten.
 
Båda killarna cyklar till sin arbetsplats fram och tillbaka. Dorcas och Winifred (Winni)  samåker med motorcyckeltaxi till frisörsalongen respektive datakursen och på eftermiddagen går de tillsammans de ca 5-6 km hem till Sirira och Merufarm.
 
Dorcas.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Bonafas
 
 
 
 
 
 
Wicliff
 
 
 
 
Wicliff i mitten tillsammans med Daniel från vänster
och Meshack till höger.
 
Vi önskar dem lycka till med inträdet i arbetslivet! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0