Lärarstrejken avblåst!

Kenya följer sedan många år tillbaka det engelska skolsystemet som består av 3 terminer per läsår.
Termin 2 avslutades i månadsskiftet juli/augusti och 4 veckors somarlov väntade då alla barn och ungdomari hela Kenya.  Skolstart igen 3 september. 
Dessvärre bröt en strejk ut den 3 sep bland alla lärare.Alla statliga skolor berördes och miljoner barn fick stanna hemma men strejken bröts i förrgår- har pågått i drygt tre veckor!!
Den har inte bara berört alla statliga skolor utan även de flesta privata skolor samt universitet. Men som sagt nu är den över och barnen var så glada att få börja skolan igen. Även lärarna tycks vara nöjda då det fått en rejäl löneökning.
Lärare i Kenya är fantastiska och i de flesta statliga grund,mellan och högstatie klasser är det normala ca 70-90 elever per klass-med andra ord krävs en otrolig disiplin från lärarnas sida....vilket är det absolut vanligaste.
  Visst är de fina inför termins starten?
 
Felix iklädd St Josefs skoluniform och Milldred (tvillingen) i Kitale Schools skoluniform....båda går på internatskola strax utanför Kitale.De har båda mycket bra betyg och tillgodogör sig verkligen undervisningen.
 
 Efter inköpen njöt vi av en god lunch på Vision Gate från vän: Gabriel,Lillemor,Mildred,Emily (Trosgnistans "allt i allo"),Felix,Mechack och David.
 
 
Transport till skolan med motorcyckeltaxi! Felix eskorteras av David som sitter längst bak.
Mildred på sin "taxi" på väg till Kitale school.
En hel del inköps gjordes under förmiddagen inför starten så som toalettpapper,socker,tvål,tvättmedel,collegeblock  o.s.v Det var med stor glädje vi vinkade av varandra.
Utbildning är ju den absoluta nyckeln till att kunna förändra sitt liv till det bättre, något som ungdomar är mycket medvetna om här i Kenya och villiga att arbeta hårt för!! Det är fantastiskt att se deras målmedvetenhet, arbetsvillighet samt tacksamhet!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0