Vardags liv och förberedelser !

Under den sista veckan har det varit förberedelser för gymnasie start i form 1 för Damaris samt Mechak .
Så det hela startar med att eleven i fråga får ett "calling-letter" från den eller de skolor de sökt in på, varje elev får söka in på högst 3 skolor. Sen beror det inte på närheten till skolan utan på vad man har för betyg - olika skolor olika intagnings poäng !
Mechak hade bra slut betyg och kom därför in på St Teresa dag gymnasie som ligger ca 7 km från Sirira. Damaris med lägre poäng kom in på St Michels där också 3 till av tjejerna från Sirira går - även de som dag elever. Så de kan ju ha sällskap till skolan med varandra !!
Därför har vi träffats på stan flera ggr denna vecka tillsammans med Emily för att köra diverse inköp : skoluniformer, böcker,suddgummin,pennor,ryggsäckar,gymnastik kläder osv.....tar sin lilla stund ska jag säga!!!

Innan vi började göra inköpen så måste varje elev till distrikts sjukhuset för att få läkarintyg sen iväg till fotogtafen där foto ska tas och tas med till skolan där Id kort görs !!!
Men naturligtvis det viktigaste - att betala in skolavgiften till skolornas olika konton. Så jag var med Damaris och Dolcas - somhöll Damaris sällskap på KCB banken - kön var på ca 100 personer och tog minst 2 timmar!!!
Emily och Mechak följdes åt till en annan bank där St Teresa har konto !!! Överföringar från en bank till en annan är rätt dyrt så det är bara att köa.
När man väl betalat in så är det väldigt viktigt att fotostat kopia görs så att Sirira har en hemma - ja, vi har naturligtvis en i vår bokföring också. Men det händer att skolorna " förlägger/tappar orginal kvittorna så här har man fotostat kopior på allt !!!
Bonofas som ju går på blimekaniker kursen kom också oefter skolans slut och han behövde arbetshandskar,stövlar/arbets skor och lite annat smått och gott sominköptes. Han trivs så bra på kursen och har förändras och är mycket mera öppen och glad numera....mycket roligt !!!
Allt är nu klart för dessa elever så imorgon ärdet Dolcas tur....vi ska då gå till Kitale Youth Politecnical och få information omden två åriga Frisörlinjen hon ska börja så snart som möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0