Bank konto öppnas i Kenya.


Sedan en lång tid tillbaka har funderingar funnits på att öppna ett bank konto här i Kenya där tre personer tillsammans måste komma överens om när pengar ska tas ut.
Tidigare har vi från Sverige skickat pengar via Western Union men det är ett dyrt system men vi hade inget val och ibland kan ju något akut inträffa här och pengar måste hit snabbt och vi är kanske i Sverige.

Så i förrgår träffades rektorn Kenneth, Emily och Mark ( skoförsöljaren) och jag på Barclays bank - kontot heter "Sirira family" och endast ca 500 kr måste alltid finnas på kontot. Det hela gick mycket snabbt faktiskt ( ca 3 timmar) och alla tre kontoinehavarna hade foton och ID handlingar och kopior med.

Vi har i omgångar talat med Sirira om detta och hon hade några dagar innan massor av frågor! Bland annat varför hon själv inte var en av de som skulle signera? Vad ska kontot heta? Ska hennes namn finnas med  ??Men trots allt är hon ej ung längre och det är en bra bit in till stan och Emily,Mark och Kenneth är ju i stan så gott som varje dag så det är betydligt lättare för dom. Dessutom kan köerna på banken vara otroligt långa - kan ta 2-3 timmar faktiskt.
Jag tyckte att ett bankkort hade varit bra att ha men det går ej när man är tre som ska signera !! Som sagt, detta konto ska endast användas vid akuta situationer när det ej finns några pengar kvar.

Valet av de som signerar är att Mark representerar hela barnbarns skaran, rektorn Kenneth har ju varit den som stått närmast Sirira, känner alla barnen och varit till en sådan otrolig hjälp genom att stötta och även vägleda barnen.
Emily arbetar ca 2 dagar i månaden för Trosgnistans mission här i Kitale och hennes huvudsakliga arbetsuppgifter är att dela ut pengar från "faddrar" i Sverige till olika barn här i Kitale och även Sirira barnen får tillsammans ca 1000 kr/per månad och det är en otrolig hjälp. Emily och Mark har ju tillsammans skött alla inköp av livsmedel på Saboti store en gång/mån.



En lycklig och glad Sirira i blommigt tillsammans med rektorn samt Emily i vitt.Längst till vä Lennart.rektorn.Clementina,Sirira,Oscar (Emilys son),Dennis,Phillis,Yvonne(i rött) samt i förgrunden Belinda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0