Tandvärk och blodprov.

En akut tandläkartid var tvungen att ordnas pga tandvärk hos 2 av tjejerna förra veckan.
Men inga problem ..tid fanns att få samma dag och tjejerna samt Sirira kom farande på varsin "motorcyckel-taxi"till centrala Kitale.

Zena hade hål i en mjölktand långt bak i munnen och Shiela född 96 hade en extra tand som höll på att växa över en annan tand. Men båda fick bedövning och sedan drog de ut en tand var. Allt gick över förväntan och det hade inte gjort ont alls !!! Tjejerna var rätt skärrade innan besöket hos tandläkarn eftersom det var första gången för dom,så det var absolut nödvändigt att ha en vuxen med och Mark kunnde vara ledig från sin skoförsäljning och var med dom under hela tiden!

Sirira hade varit hängig,trött och mått dåligt i 2 dgr så ett besök på en liten läkarstation gjordes och blodprov och svar kom inom ca 1,5 timme. Det visade sig att Sirira hade malaria och behandling startades och inom 2 dgr var hon nästan helt återställd.
Malaria är ju en vanlig sjukdom här och blodprov är som sagt lätt att ta och i regel svarar de flesta snabbt på behandlingen.
Mellan dessa tand och sjukbesök så träffades vi på en servering och åt lunch tillsammans. Även farmar-Kennidy kom för att göra inköp av en lång slang till bevattningen och en del andra verkyg som behövdes.
Har tyvärr inga kort från dessa tillfällen för kameran låg hemma.
Vi blev till slut en ganska stor grupp som åt tilsammans Siv, Leif,Kennidy, Shiela, Zena, Emily, Mark och dessutom kom också Geofrey - en av de äldsta barnbarnen som flyttat till eget boende för minst 4 år sedan.
Och favorit rätt hos de flesta är kyckling med pommefritt..... så vi lät oss väl smaka av denna rätt på Visison Gate i Kitale. Ett enkelt, rent och mycket rent matställe !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0