Senaste nytt !

Mycket har hänt den senaste tiden!

Tyvärr avled den ena mjölk-geten i det troligaste - missfall - för ca 1 vecka sedan men till vår glädje så födde den andra geten en killing i lördags morse...så otroligt liten och söt !!!
Tyvärr hade vi ej kameran med denna dag men vi återkommer med foton.

Skolan har börjat igen. Många böcker har köpts in och sorterats i högar för att var och en skulle få "sina" böcker. Massor av skolavgifter har betalts och det har tagit en hel del tid då de femolika skolorna har konton på 5 olika banker !!!
Det är ju framförallt gymnasi-eleverna som annars blir hemskickade och får stanna hemma tills de har med sig den bok som finns på skolans lista !!!! Hårda bud ska jag säga.
På gymnasiet är det Shiela,Atlin, Oscar  samt Winni som går.Och så Felix samt Mildred som går på internatskola en bit utanför Kitale.
David slutade ju gymnasiet till jul och väntar nu på sitt avgångsbetyg som kommer i feb-mars. Han har nu påbörjat en data kurs med undervisning ca 4 timmar om dagen i ca 3 mån. beroende på hur snabb lärd han är. Han trivs enormt bra och datakunskap är här precis  som hemma - en nödvändighet !!!

Bonofas som varit hemma några år efter avslutad grundskola har börjat en yrkesutbildnings kurs för bilmekaniker på 2 år här i Kitale. Lång väg från Siriras - mins en mil ...och kursen är från 1700-1700!!! Men han är överlycklig att han fått börja någonting som kan leda till arbete.

Tyvärr har det återigen varit en del incidenter då det bland annat stals mycket eller alla grönsaker i trädgården. Dessutom lurpassade 6 killar i fredags morse på Shiela,Atlin samt Winnifred närde var på väg till skolan 0530 på morgonen.Dessa killar jagade tjejerna men de sprang för sina liv . Och de kom undan !!!
Samma killar som både är kända i hela byn lurpassade igår på David när han var på väg hem från kyrkan vid 1400 tiden på dagen. Han skrek ordentligt och hans äldre bror Mark hörde honom och kom springande så att "gänget2 stack därifrån !!!
Idag mötte vi Sirira samt de barn som var involverade i detta. De har nu gjort en anmälan till " Chiefen" i byn och han ska gå vidare i detta ärende med hembesök till killarna som ställt till med detta. Chiefen kontaktade genast deras föräldrar också.
Vad vi förstår så är "chiefen" den som leder och är representant för " By-rådet" i byn och har en hel del att säga till om. Men det här har varit mycket uppskakande och otrevligt för ungdomarna och tjejerna kommer nu att få sällskap av David och Mark till skloan en tid fram över.

Tjejerna fick ju en cyckel till julklapp men tyvärr tänkte vi inte på att det tydligen behövs stöd för fötterna för den som sitter bak...men detta ska åtgärdas snarast !!


TACK än en gång alla ni som gör detta möjligt för alla dessa barn hos Sirira få en utbildning, äta sig mätta och framför allt kunna ha ett framtids hopp !!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0