Sirira akut inlagd på Mt Elgonsjukhus!

Då vi idag kom hem till Sirira tillsammans med Mrs Usagi och en representant från den lokala avd. för Jordbruks departementet fann vi Sirira liggande ute på marken!

Sen en tid tillbaka har vi fått kontakt med Mrs Usagi som har en lokal Ngo här i stan.Hon är pensionerad distrikts sköterska och har arbetat för att hjälpa och stödja de fattiga i Kitale området.
Hon har mycket kontakter med Jordbruks avd. här och idag skulle deras represenanten följa med oss och planera och ge oss ideer om hur marken bäst  kan användas för Sirira och barnens del.
Men det blev istället en akut färd till doktorn i Kitale - det visade sig att Sirira hade både malaria och lunginflammation ! Hon var i ett oerhört dåligt skick ! Ca 40 patienter väntade men vi fick gå in snabbt tack vare Mrs Usagi. Blodprov togs men eftersom det ej fanns plats varken på stolar eller golv så tog Sirira saken i egna händer och gick och lade sig ute på gatan !!! Inte det bästa stället att ligga på när man har malaria kan tyckas men verkligheten är annorlunda här !!


I väntan på provsvar.



Väntan blev dock inte så lång för det  blev inläggning på sjukhuset några km från doktorns mottagning och dropp och behandling startades .
Flera av barnbarnen och rektorn för Hillschool har senare under em kvällen varit på besök och äldsta barnbarnets fru är nu där och stannar kvar under natten!


I väntan påbehandling på Mt Elgon Hospital!

Kommentarer
Postat av: Margareta van Helden Prytz

Så bra ni ordnar allt för Siiri och barnbarnen!

Mormor ser verkligen glad och lycklig ut!

Stor kram och Guds välsignelser!

2011-04-03 @ 22:09:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0