Besöksdag på Kitale School





Lördagen den 5 mars var det besöksdag för anhöriga på Kitale School. Mildred, från Barnbarns-hemmet började ju där i Form 1 i februari 2011. Vi hade stämt träff med Sirira samt Mildreds tvillingsyster, Winfred vid 11-tiden för att gemensamt besöka Mildred.

Vi blev stoppade av vakten vid grinden och meddelades att besöksdagen framflyttats till den 12 mars. Alla anhöriga skulle ha fått meddelande om det via SMS men varken Sirira eller Emily, som också har sin dotter där, hade fått något meddelande. Vi blev trots allt insläppta på området och fick till slut träffa rektorn. Det visade sig att Mildred var tillsammans med sin klass utanför skolområdet på en friluftsdag. Vi fick däremot träffa Emilys dotter, Jamilla samt även lämna de saker vi fört med oss till dem. Det visade sig att rektorn kände till Sirira och att hennes barnbarn, Celestin gått på skolan. Celestin hade  A - i betyg, i engelska vilket är mycket bra. Winfred framförde åter sin önskan om att få börja på Kitale school. Detta pga hennes tvillingsyster går där och att de saknar varandra så mycket samt att hon tycker att det är en bättre skola än den hon går på idag.

Vanligtvis så tar anhöriga med sig toalettpapper, tvål både till att tvätta kläder och kropp med, socker, bröd, marmelad, godis m.m. En del anhöriga lagar även mat och tar med sig. Sirira hade gjort det men den maten fick hon lov att ta med sig hem igen. Innan vi skiljdes åt åt vi lunch tillsammans vid en bensinstation och avhandlade några gemensamma frågor. Vi hade god hjälp av att Sirira och Emily talar samma stamspråk. Sirira och Winfred åkte motorcykeltaxi till och från skolan vilket jag tycker är mycket tufft gjort av Sirira. /Margareta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0