Skolförberedelserna klara!

Vi hade en mycket trevlig eftermiddag på Barnbarnshemmet i lördags d. 5/2-11. Vi åt god mat: köttgryta, vitkålsgryta, potatis och ris. Alexander var med och lagade chapati. När vi kom var han i full färd med att kavla ut dem. David och en av flickorna stod för gräddningen. Hill Schools rektor, Kennet kom med sin familj samt två lärare och den österrikiska familjen Singer slöt också upp. Alexander kommer att skriva mer om festen när han kommer hem till Uppsala.

I måndags, 7/2-11 gjorde Felix den medicinska undersökning inför skolstarten. Dagen därpå träffades vi tidigt på stan för att göra inköp till boardingskolan. Felix skulle ha med sig en madrass, två filtar, lakan, överkast, handdukar, tvål, tvättmedel, 6 rullar toalettpapper. Därtill bl a tallrik, mugg, bestick, skoborste, två stora burkar skokräm, hink samt lite personliga tillhörigheter. Vi hade tidigare köpt de böcker som han skulle ha med. Varje elev ska också ha med sig en plåtlåda där de kan förvara sina tillhörigheter inom lås och bom.

Det var en mycket glad och förväntansfull kille som åkte iväg till skolan med sin sponsor Mrs Usagi . Farmor Sirira kom med en motorcykeltaxi till stan för att också följa med till skolan. Bonafas, som följt med Felix under förberedelserna berättade att han gått ut primary school för 5 år sedan. Han har en önskan om att få ta motorcykelkörkort samt körkort för bil. Därtill så vill han bli bonde. Just nu är alla förberedelser vad gäller skolstarten för denna termin avklarade vilket känns bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0