Sänginköp m.m.

Lennart har beställt våningssängar hos en snickare. Han fick i tisdags veta att sängarna var färdiga för avhämtning. När Mark kom för att hämta sängarna i går, onsdag så var de inte färdiga att levereras. Men efter någon timme kunde han hämta sängarna med den pick-up som han hyrt. Vi köpte även madrasser på Khetia´s holesale så det var en välpackad bil som åkte iväg till Merufarm.

När man köper våningssängar via en snickare här i Kitale så görs sängarna helt färdiga i snickeriet. Sedan monteras de ner för att åter igen monteras upp i det rum som de ska vara i. I priset ingår det att en hantverkare följer med och monterar upp sängarna på plats. Det går inte att få in en färdigmonterad vångingssäng i husen hos Siriras pga att dörrarna är för små.

Medans vi väntade på att sängarna skulle bli klara tog vi en förmiddagsfika tillsammans med Mark. Han har lovat att hjälpa oss med att se till att alla skolbarn har svarta skor innan skolan startar i januari. Han kommer även att köpa en del andra skor som barnen behöver. Mark hade gjort i ordning en lista där han hade skrivit upp vilken skostorlek alla har. Mark är oss mycket behjälplig med allehanda inköp. Det är även så att han får ett bättre pris än vad vi får när vi köper samma vara.


Den fullpackade bilen.


Sen eftermiddag fick vi besök av rektorn för Hill School. Han är oss också mycket behjälplig i allt som rör skolgång oavsett på vilken nivå det är. Vi har nu fått uppgifter på vad eleverna i Hill School ska betala för nästa läsår. Slutsumman är 25,825 ksh ca 2000 sek. Därtill kommer 30 kg majs samt 20 kg bönor för de elever som går i klass 8 samt  18 kg majs samt 18 kg socker för de som går i förskolan.

Skolgången i grundskolan är fri men trots det måste föräldrarna betala en summa pengar för varje läsår. T ex måste man betala en avgift för varje examen som avläggs och det är 9 stycken/läsår. Varje elev måste även betala en avgift så att skolan ska kunna anställa fler lärare då staten inte betalar för de antal lärare som behövs i skolan. Klass 7 och 8 har extra undervisning för vilken man också betalar en särskild avgift. De eleverna kommer i februari att göra en skolresa för vilken man också betalar. /Margareta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0