Julglädje !

Har tyvärr inte haft möjlighet att skriva på " bloggen" pga intensiva julförberedelser och lite dämpad arbetskapacitet p.g.a. amöba och salmonella som är det senaste jag tyvärr fått. Men tack vara bra medicinering så ska jag väl kunna må BRA snart !!! Det var ett tag sedan - tyvärr !

Enligt engelsk sed/tradition så firas julen den 25 dec här i Kenya. Precis som hemma så vill man gärna vara julfin. Alla fick en omgång rena kläder som vi bar i flera stora säckar till Sirira och barnen dagarna före julafton. Rent, nytt och fint från topp tilltå !!!

Extra god mat förstås som vi inhandlade dagarna innan tillsammans med Mark (ett av de äldsta barnbarnen som säljer skor på marknaden) och Emily (som är Trosgnistans allt i allo och till stor hjälp vid inköp). 

En mycket god köttgryta bestående av nötkött avnjöts tillsammans med ris, ugali (majsgröt) samt vitkålsgryta  av alla barnen samt ca 10 personer till under oerhörd glädje .

En av Siriras vänninor/grannar Klementina, som är en mycket  fattig änka, hade slaktat ett av sina 4 höns för att skänka till julmiddagen och det uppskattades mycket !!!  Helt fantastiskt tycker jag själv - Klementina är en underbart rar kvinna, högst 45-50 år gammal. Hon fungerar också som ett oerhört stöd för Sirira.


Släkten från Norge samt syrran från Sverige bidrog med dans, lekar, såpbubbel-blåsning och allehanda bollspel ...  ALLA var på festhumör. Dansandet och glädjen var TOTAL när alla barnen lekte och sprang omkring på den ballongdekorerade gården. UNDERBART ROLIGT !!

Jublet var totalt när två av tjejerna från Norge - Linnea och Emma kom cyklande på vägen och in på gården till Sirira på en NY lila damcykel med rosa rosetter på !!!! När gymnasietjejerna (4st) sedan förstod att det var den cykel som de skulle få använda till och från skolan varje dag (en väg ca 7 km) istället för att som tidigare gå till fots var glädjen överväldigande !!!

Linnea och Frida Ö. är två tjejer som varit här tidigare och hälsat på. De har av en leksaksaffärshandlare fått många stora fina dockor samt jätteroliga spel till alla barnen. Även handrivna små ficklampor till de större killarna.

Ögonen lyste verkligen på barnen när de fick sina fint inslagna paket i JULPAPPER med krulliga snören på ...  De har aldrig sett ett inslaget paket tidigare.

Kvällen avslutades med att vi alla trängde ihop oss ( ca 40 pers) i ett rum. Där stod glädjen och sången högt i tak.... De är alla så otroligt duktiga på att sjunga och har en sådan sångarglädje. Tacktal hölls och Mark avslutade tillsammans med Sirira julkvällen med bön.

En underbar eftermiddag/kväll som berör en på djupet !!! Guds omsorg och kärlek förmedlades till var och en av oss besökare via dessa tacksamma och glada barn. Det sker varje gång man åker dit men det var något alldeles speciellt med denna juldag !!

Jag vill verkligen framföra ett STORT TACK till var och en som skickar/ger medel till oss så att det är möjligt för denna stora familj/släkt att kunna leva tillsammans. Alternativet har kunnat vara att de varit gatubarn, hungriga med allt vad det livet bär med sig !

TACK och Gud välsigne Dig som läser detta. Foton kommer inom kort.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0