Sista veckan!

I lördags besökte jag Sirira i samband med att jag hälsade på en annan familj i Merufarm. Den familjen följde mig en bit på väg hemåt, ja ända hem till Siriras farm. På vägen anslöt sig även Gladys, en pastor i en närliggande kyrka.




Kennedy hade varit där under dagen och bytt kranen till vattentanken då vi ville ha lås på den. Tyvärr är det just nu inget vatten i brunnen. Det har varit torrt under en så lång tid och det är regnperiod nu men ännu har regnet inte kommit. Alla ber om regn och väntar på det. Sirira bjöd på lunch, majs och bönor samt te. Gott som vanligt!
Det var full aktivitet på gården. Alla plaststolar tvättades, klädtvätt därtill. Farmar-Kennedy grävde gropar så att trädplantorna kan planteras när de kommer, Bonface var Farmar-Kennedy behjälplig.


Idag, måndag 18/4-11 har Farmar-Kennedy och jag köpt frön till grönsakslandet. Vi fick gå i många affärer innan vi fick tag på det vi skulle då mycket var slutsålt. Gardintyg samt tyg till att avdela två rum är också inköpt och lämnade till vår sömmerska Judith. Lillemor hämtade soffkuddarna som Judith sytt färdigt och det ska bli spännande att se hur de kommer att ta sig ut när de kommer på plats. Vi har också deponerat pengar hos Saboti Holesale och Bookshop 2000 så att det ska fungera under de månader som Lillemor och Lennart är i Sverige. Det är många saker att komma ihåg och verkställa den här sista veckan innan vi åker hem till Sverige.

Phylis,Mildred, Rispa och Atline.

Sen eftermiddag fick vi besök av Atlin, Mildred, Phylis och Rispa som kom för att besöka Lillemor då de hört att hon har ont i halsen. Det är vanligt att man besöker de som är sjuka, det tillhör den kenyanska kulturen. Lillemor tog fram några leksaker och alla tjejerna satte igång att leka med dem. Det var bl a små kopparpannor, hinkar som vi kan ha hemma som prydnadssaker. De fick vatten och lekte att de kokade ugali (gröt),bar en hink vatten på huvudet m.m. Sedan tog vi fram ett pussel där man ska klä de olika dockorna. Även det fann de stort nöje i. /Margareta



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0