Informationsmöte

Torsdag den 14 april träffade Lillemor och jag Sirira tillsammans med socialarbetaren Emily, rektorn för Hill School Kenneth för att informera om hur vi planerat inför de kommande månader då ingen av oss är här.

Vi kommer att deponera pengar på Saboti Holesale så att Mark tillsammans med Emily kan handla basvaror där var 4:e vecka tillika med grönsaker från Ester på Marknaden. I samband med det kommer de att hämta 4 säckar majs och 1 säck bönor hos våra grannar, familjen Singer. Emily kommer att ge Sirira kontanter 1 gång per månad och resten av de månatliga kontanterna sätts in på ett konto som Mark och Mercy har tillgång till. Detta för att Sirira ska kunna köpa ägg, grönsaker, betala malningen av majs, köpa kerozin m.m. samt ha lite kontanter till oförutsedda utgifter.

Pengar för skolböcker och övrigt skolmaterial kommer att deponeras hos en bokhandlare som Lillemor och Lennart har känt under många år. Betalning av skolavgifterna till Hill School för termin 2 kommer att göras nästa vecka. Vad som tillkom där, förutom avgifter för examen, är att varje barn ska betala för 10 tegelstenar à 6 ksh/styck. Detta bestämdes på en träff med föräldrarna alldeles nyligen då man vill förbättra skolbyggnaderna.

Vi gick även igenom en del andra praktiska saker. Bl a kommer vi att byta kranen till vattentanken och sätta på en kran med lås. Detta då det kommunala vattnet endast ska användas som dricksvatten, allt övrigt vatten ska tas från brunnen. Sirira jublade när Lillemor föreslog detta byte då det är svårt att få barnen att använda brunnsvattnet i den utsträckning som de ska. Det syns mycket tydligt att det kommunala vattnet används flitigt då det har bildats ett litet dike från vattentanken tvärs över gårdsplanen.

Sirira framförde åter sitt TACK för all den hjälp hon fått under det senaste året. Rektorn tog även upp hur svårt de haft det under några år innan Lillemor och Lennart började hjälpa dem förra året. Under vår träff hörde vi hur barnen lekte och hade roligt.  Rektorns kommenterade det med att mätta och glada barn gör så vilket vi verkligen har upplevt när vi besökt Merufarm. Så TACK till alla ni som varit och är med och hjälper Sirira och hennes barnbarn./Margareta

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0